Eerste mosselen geoogst in Zeeland.
Volledig scherm
Eerste mosselen geoogst in Zeeland. © Frank van Beek Fotografie

Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenaamde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten.

6 reacties

  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Dan zal ik niet wachten om in de Horeca 25 of meer euro per portie te betalen maar een uurtje werk er aan besteden om zelf mosselen klaar te maken voor 15 euro voor heel de familie. Corona heeft ons geleerd om realistisch te zijn.
  • Edith Bastiaensens

    4 jaar geleden
    Worden ze dan goedkoper of gaan ze de mosselen net zoals de vis weggooien om toch maar de prijs hoog te houden?
  • raf janssens

    4 jaar geleden
    Nooit mosselen voor 15 augustus - dan zijn de krabbetjes eruit
  • Pol Van Gils

    4 jaar geleden
    Hoop dat de restaurants snel terug open mogen, lekkere mosselen gaan eten joehoe...
  • Jean-Luc BARRA

    4 jaar geleden
    Benieuwd wat de prijs van die eerste mosselen zullen bedragen. Vermits de vraag normaliter met minstens 45% zal afnemen ( geen horeca en enkel particulier), moet de prijs normaal ook in verhouding dalen... .