© Shutterstock

Jurkje voor de zomer: de gebreide bodycon om je vormen te vieren

Zwierige maxi-jurken zullen niet gauw uit het straatbeeld verdwijnen, maar ze krijgen wel weer meer gezelschap van een ander model: de bodycon jurk, vaak in een knitted uitvoering. Dat zijn aansluitende jurken die je vrouwelijke rondingen op een stijlvolle manier in de kijker plaatsen.

vwh

De aansluitende jurk is allesbehalve een nieuwkomer. Hét modehuis dat er een handelsmerk van maakte is Hervé Léger, lang onder de creatieve leiding van wijlen Max Azria. In 1985 waagde het zich voor de eerste keer aan een strak, body conscious, silhouet - ook wel bandage jurk genoemd. Door de jaren heen zijn de strakke jurken in veel uitvoeringen, onder meer met geometrische patronen, ontworpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In showbizzland zijn er veel fans van de stijl. De Amerikaanse zussen Kardashian zweren al jaren bij aansluitende jurken die hun zandloperfiguur alle eer aandoen, maar ook popsterren kiezen voor creaties die de lijnen van hun lichaam volgen. Een van hen is model met maatje meet Ashley Graham. Zij defileerde al in een aansluitende jurk met dierenprint voor Dolce en Gabbana en poseert op Instagram in comfortabele exemplaren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandaag kiezen fashionista’s vaak voor een gebreide variant van een aansluitende jurk. Die kan in het lang of kort, met rolkraag of boothals, met lange, driekwart, korte mouwen of spaghettibandjes. Het keldingstuk staat sportief met sneakers of elegante slippers onder. Klassiek combineren kan met pumps in dezelfde tint als de jurk of met sandalen met fijne bandjes.

Mango - 29,99 euro / H&M - 14,99 euro / Edited - 62,95 euro / Topshop - 35,99 euro / Superdry - 59,99 euro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer