dekringwinkel.be

Stormloop op Limburgse kringwinkels

De Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand.  En er komen meer mensen kopen. 

De Limburgse kringwinkels zijn sinds 11 mei opnieuw open. Sinds die heropening is het extra druk. Het personeel spreekt van een stormloop. 

Een stormloop

Op twee weken tijd zijn er in de Kringwinkels evenveel spullen binnengebracht als op een gewone maand. “De eerste week viel de drukte mee, toen waren de mensen nog wat bang. De week erna was het een stormloop,” zegt Anthony Vermoedt, verantwoordelijke van kringwinkel Reset in Bilzen. 

De Kringwinkels hebben daardoor hun handen vol met de opslag van alles wat wordt binnengebracht. “We hebben het druk om alles gebolwerkt te krijgen, maar we gaan zeker niet stoppen met spullen aan te nemen.”

Mensen kunnen hun spullen niet verkopen op rommelmarkten of garageverkopen

Anthony Vermoedt

Ook in de zeven andere Resetwinkels in Limburg merken ze dezelfde drukte. “Mensen hebben meer tijd tijdens de lockdown dus zijn ze beginnen opruimen. Dit jaar zullen ze hun spullen niet kunnen aanbieden op rommelmarkten of garageverkopen.”

Er komen ook meer mensen spullen kopen in de kringwinkels. De verkoop gaat zeer goed. “Dat zou kunnen te wijten zijn aan het verminderde inkomen van veel mensen op dit moment. Maar ik denk vooral dat mensen hun weg naar de kringwinkel opnieuw hebben gevonden.”  

Meest gelezen