Amy Cooper ging viraal maar maakte een erg slechte beurt.
Volledig scherm
Amy Cooper ging viraal maar maakte een erg slechte beurt. © Facebook/Christian Cooper

Vogelspotter in Central Park vraagt baasje om hond aan leiband te houden, maar zij belt de politie: “Een zwarte man bedreigt mij”

Christian Cooper ging gisterochtend, zoals elke dag in deze coronaperiode, vogels spotten in het beroemde Central Park in het New Yorkse Manhattan, toen hij een loslopende hond zag waar dat niet mocht. Hij verzocht het baasje om de cockerspaniël aan de leiband te houden, maar de vrouw weigerde en belde in plaats daarvan zélf de politie met de boodschap: “Een zwarte man bedreigt mij met de dood.”

9 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    In plaats van rationeel te blijven en haar hond met de leiband aan te doen, scheldt ze die man uit en belt ze de politie op met een aanrandingsverhaaltje. Volgens mij is deze vrouw ziek van geest ... wat een moeite om jezélf zodanig in de problemen te brengen. Al een geluk inderdaad dat Christian alles gefimd had, maar de impact van sociale media is bij deze ook weer duidelijk. Deze vrouw is gebrandmerkt voor het leven.
  • Aaron lammens

    4 jaar geleden
    Mooi ding racisme wordt nog te weinig bestraft met alle gevolgen van dien
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Haar ontslag is volkomen terecht. Wie wil er nu iemand in dienst houden die de regels overtreedt, een hond mishandelt en ook nog racist is?
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Wow, hoe durft zij. En wow, wat een juiste reactie van haar werkgever. Nu nog haar ontslag wegens racisme, en dan is de cirkel rond. Voor leugens zou wel eens 5 - 10 j gevangenis mogen komen. Dan kan zij, en eenieder eens goed nadenken wat ze in feite gedaan hebben.
  • christophe beunens

    4 jaar geleden
    Waaw, ontslagen omdat je in een woede-opwelling in je vrije tijd iets hebt gezegd dat - wel degelijk - niet door de beugel kan. Die straf is imho te hard. Mischien voelde ze zich inderdaad geintimideerd? Hier werd ze zonder enige vorm van gerechtigheid en kans op verdediging veroordeeld door haar werkgever.