Delhaize moet Italiaanse kippenreepjes uit de rekken halen wegens listeria

© Bart Dewaele

Delhaize vraagt haar klanten om Italiaanse kippenreepjes van het merk Delhaize terug naar de winkel te brengen. Bij analyses voor kwaliteitscontrole van deze producten werd listeria teruggevonden. Dat meldt de supermarktketen dinsdag.

In samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) werd beslist om deze producten waar listeria kan inzitten terug te roepen. Ondertussen heeft Delhaize naar eigen zeggen elk betrokken product reeds uit de winkel gehaald. Aan de klanten die dit product hebben gekocht, wordt gevraagd om het niet te nuttigen en het terug te brengen naar een Delhaize-winkel.

Het gaat om Italiaanse kippenreepjes van het merk Delhaize, EAN code 5400112270400, lotnummer 6202, identificatienummer FR 85 215 003 CE. De uiterste gebruiksdatum van deze producten is 17 augustus 2016.

De mogelijke symptomen bij een listeriabesmetting zijn volgens Delhaize en het FAVV misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel). Ze doen zich meestal voor 2 tot 30 dagen na opname van listeria monocytogenes.

Voor meer informatie kunnen de klanten contact opnemen met de klantendienst via het gratis nummer 0800/95.713.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen