Volgens econoom Geert Noels kan het systeem van fooien de horeca vooruithelpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens econoom Geert Noels kan het systeem van fooien de horeca vooruithelpen. © Baert Marc

Fooien op zijn Amerikaans? Als het van econoom Geert Noels afhangt, steun je horeca zo het best

Het is al weken terrasjesweer, maar als gevolg van de coronacrisis zien veel horecazaken alleen maar zwarte sneeuw. Vanuit de sector wordt gelobbyd naar (fiscale) gunstmaatregelen. Zo is er een vraag van de vakbonden om restaurantbezoek voor iedere Belg 100% fiscaal aftrekbaar te maken. Uiteten op de kosten van de fiscus, met andere woorden. “Compleet onrealistisch”, zegt econoom Geert Noels die veel meer heil ziet in de invoering van fooien ‘op zijn Amerikaans’.

80 reacties

  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Geef die mensen meer netto dan hoeven fooien niet. Maar daar wringt het schoentje , nietwaar ?
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Ik vrees dat restaurantbezoekjes dan voortaan, net zoals buitenlandse reizen, met de auto rijden of een zwembad vullen, tot de priveleges van de rijken zal behoren. De vette jaren waarin iedereen mee kon profiteren van de 'vooruitgang' zijn voorbij. We zijn op onze retour, tijd dat iedereen zijn plaats terug kent. Werkvolk moet werken, voor de rest niks.
  • Michel De Buysscher

    4 jaar geleden
    Ze vergeten wel dat , net zoals hier , je fooien normaal moeten aangegeven worden en je medewerkers daar op belast worden. Dus goed idee ? Mss wel ma enkel als t belastingsvrij is
  • fred degret

    4 jaar geleden
    alsof wij geld hebben om met fooien te strooien..de horeca-lui zijn meestal veel beter gesteld dan ons
  • Jean West

    4 jaar geleden
    Christophe Moser Een persoon die in de USA in de horeca werkt en zijn werk goed doet kan makkelijk met zijn loon inbegrepen tussen de 2500 tot 3000 dollar netto verdienen. Dus geen slavenwerk.