Wim Leroy uit "Boer zoekt vrouw" komt om bij motorongeval in Pepingen

Bij een ongeval in Pepingen is dinsdagmiddag een motorrijder om het leven gekomen. Het slachtoffer is Wim Leroy, een landbouwer die ooit nog meedeed met het tv-programma "Boer zoekt vrouw". Het is niet duidelijk hoe het ongeval is kunnen gebeuren. 

Wim Leroy werd rond 16.45 uur door een auto aangereden op een kruispunt langs de Steenweg op Bellingen in Pepingen. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse. Wim Leroy was 48, hij woonde in Pepingen. 

Aaibaarheidsfactor 11

Leroy werd in 2005 bekend als flamboyante landbouwer en levensgenieter tijdens zijn deelname aan het tv-programma "Boer zoekt vrouw". Hij was een populaire kandidaat en had een groot hart voor de boerenstiel. “Ik stap graag uit het keurslijf van de boerenstiel”, vertelde hij toen. “Mijn koeien worden nooit om 5 uur ‘s morgens gemolken zoals bij mijn collega’s. Ik sta op om 7.30 uur en om 8 uur sta ik in mijn stal. Mijn beesten zijn dat ondertussen al gewoon.” Een vrouwenblad omschreef hem toen als "wereldburger met aaibaarheidsfactor 11". 

Meest gelezen