Zonnig, maar later op de dag meer wolken

Themabeeld © John Maenhout

Woensdag start vrij zonnig. Vanaf het noorden komen er meer wolkenvelden ons land binnen en wordt het licht tot wisselend bewolkt. Vanaf de vroege namiddag bereikt deze bewolking ook het zuiden van het land. We halen 17 graden op het strand en op het Ardense reliëf en tot 24 graden in de Kempen, meldt het KMI.

jvh

Woensdagavond en -nacht blijft het droog en wordt het zogoed als helder. De minima liggen tussen 3 of 4 graden in de Ardense valleien en 12 graden aan zee.

Donderdag wordt een zonnige en droge dag. In de namiddag kunnen er lokaal en tijdelijk vrij veel wolkenvelden voorkomen. De temperaturen liggen tussen 16 graden aan zee en 23 graden in het centrum bij een matige noordoostenwind.

Vrijdag is het aanhoudend zonnig en kurkdroog. De maxima schommelen van 17 of 18 graden aan zee tot 23 graden in het centrum. De wind waait matig uit oostnoordoost. Aan de kust krimpt de wind in de loop van de dag opnieuw naar het noordnoordoosten zodat daar de temperaturen lager liggen.

Zaterdag blijft het vaak zonnig met mogelijk enkele wolkenvelden in de namiddag. Het blijft echter droog. We krijgen maxima van 20 tot 23 graden bij een zwakke tot matige oostenwind.

Ook zondag is het droog met een afwisseling van zon en wolken. De maxima schommelen in de meeste streken rond 22 graden bij een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen