Direct naar artikelinhoud
Ongeval

Flamboyante Wim Leroy uit ‘Boer zkt Vrouw’ overleden na ongeval met motor

Wim Leroy en Dina TersagoBeeld RV

Een zwaar verkeersongeval heeft dinsdagavond het leven gekost aan landbouwer Wim Leroy (47) uit Pepingen. Leroy werd in 2005 bekend door zijn deelname aan het tweede seizoen van het VTM-programma ‘Boer zkt Vrouw’.

Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur op de Steenweg op Bellingen in Pepingen. Wim Leroy reed met zijn motor in de richting van Bogaarden. Op het kruispunt met de Kattenholstraat kwam het tot een aanrijding met een personenwagen. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten. Wim Leroy overleed ter plaatse.  Het parket heeft een verkeersdeskundige gestuurd om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Ook het labo en de wetsdokter komen nog langs. 

Het ongeval gebeurde op de hoek van de Steenweg op Bellingen en de Kattenholstraat.Beeld Mozkito

Wim Leroy werd een bekende Vlaming in 2005 dankzij zijn opmerkelijke deelname aan het tweede seizoen van ‘Boer zkt Vrouw’ met Dina Tersago. De Pepingse boerenzoon met de wapperende haren, toen 32 jaar oud, veroverde al snel de harten van televisiekijkend Vlaanderen. Wim toonde zich als joviale kerel, levensgenieter pur sang, paardenliefhebber en fervent motorrijder met een enorm groot hart voor de traditionele boerenstiel. Een vrouwenblad omschreef hem als ‘wereldburger met aaibaarheidsfactor 11'. “Ik stap graag uit het keurslijf van de boerenstiel”, vertelde hij destijds. “Mijn koeien worden nooit om 5 uur ‘s morgens gemolken zoals bij mijn collega’s. Ik sta op om 7.30 uur en om 8 uur sta ik in mijn stal. Mijn beesten zijn dat ondertussen al gewoon.”

Wim Leroy.Beeld Christophe LEermyte