Videospeler inladen...

Dode en zwaargewonde bij ongevallen met vrachtwagens op E17 ter hoogte van Destelbergen: weg is vrijgemaakt

Een dode en een zwaargewonde: dat is de tol van twee ongevallen ter hoogte van Destelbergen op de E17 Antwerpen-Kortrijk. De takelwerkzaamheden namen uren in beslag, maar de weg was rond 13.30 uur wel vrijgemaakt. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te vermijden. In totaal waren zes vrachtwagens betrokken bij de twee ongevallen. 

Eerst werd gezegd dat er in totaal drie ongevallen waren gebeurd, maar die informatie is inmiddels bijgestuurd. Nu blijkt dat het om twee ongevallen gaat met in totaal 6 vrachtwagens.

"Een van de vrachtwagens is gekanteld, ligt dwars over de weg en heeft ook zijn lading verloren", vertelde onze verkeersexpert Hajo Beeckman. Bij dat ongeval raakte niemand gewond, maar er ontstond wel een file. In die file is dan een kop-staartaanrijding gebeurd met vijf vrachtwagens. Eén vrachtwagenchauffeur is overleden, een andere is in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht. 

Het Vlaams Verkeerscentrum heeft het over "ernstige incidenten". Het raadt aan om de regio te mijden met de wagen. De hinder zal nog even aanhouden.

De meest recente verkeersupdates kan u volgen via onze Verkeerspagina.

Herbekijk hieronder beelden van na het ongeval in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen