REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Chinees volkslied niet respecteren kan inwoners Hongkong volgens nieuwe wet drie jaar cel kosten: politie grendelt parlement af, bijna 200 arrestaties

In Hongkong zijn bijna 200 arrestaties uitgevoerd bij nieuwe protesten. De politie is massaal op de been voor een nieuwe dag van demonstraties tegen de Chinese inmenging in de regio. Het parlementsgebouw is volledig afgegrendeld uit vrees voor acties tegen een wet waarover vandaag wordt gedebatteerd. Volgens die nieuwe wet zou het ‘niet respecteren' van het Chinese volkslied binnenkort een celstraf van drie jaar en een boete van 50.000 Hongkongse dollar (5.900 euro) kunnen opleveren. 

4 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    GB moet zijn rechten terug opnemen. China voldoet niet aan zijn voorwaarden. dus contract verbroken. Dan pas hebben de inwoners van Hongkong terug hun democratie herwonnen. En kunnen ze weer vrij ademen. Ik geloof als die mensen elk 3 X per dag het Chinese volkslied zouden draaien de Chinezen zelf horendol werden en ze 5j gaven als iemand dat volkslied draait.
  • Luc Lievens

    4 jaar geleden
    Dat Hong Kong niet onder een communistische dictatuur wil leven is begrijpelijk. Het communisme is niet iets wat iedereen, die ooit in een vrije wereld heeft geleefd wil.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Niks mis mee, daarom staat China nu ook aan de top
  • Jan Van Hout

    4 jaar geleden
    Woon daar maar eens... Niet goed bezig, China!