Kamerlid Theo Francken.
Volledig scherm
Kamerlid Theo Francken. © Photo News

Francken: “Het zal misschien met dichtgeknepen neus zijn, maar we moeten regering maken”

Na N-VA-voorzitter Bart De Wever pleit ook Kamerlid Theo Francken er vandaag voor om snel een nieuwe regering te vormen met daarin zijn partij en de PS als de twee grootste partijen aan elke kant van de taalgrens. Francken gaf in een interview op Radio 1 aan te beseffen dat N-VA daarbij niet zijn volledige programma zal kunnen realiseren.

121 reacties

  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Kucam heeft meer dan een jaar in de lik gezeten en is nu al een half jaar in het bezit van een enkelband en heeft huisarrest. Als er geen zware bewijslast zou zijn van gesjoemel doet men dat niet. En als de N-VA er in 2018 niet met stille trom uitgeknepen was, was Theo Francken in een storm terecht gekomen en had hij zijn ontslag moeten nemen als staatssecretaris.
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    vanaeken jokke, 3 onafhankelijke studies (waaronder 1 van KU Leuven) hebben het over 1000 euro per jaar. Van BDW moet de Vlaamse belastingbetaler die "op de parking" woont 1 miljard euro bijdragen om zijn 18 prestige projecten te bekostigen. BDW leeft al vele jaren als spookparlementariër gratis op de kap van de Vlaming. We hebben de Walen niet nodig om ons geplukt te voelen. We hebben De Wever!
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Karl Stynen, Francken heeft Pano niet nodig om beschadigd te worden. Hij zei van niets af te weten en beweerde 1 dag later dat hij al maanden op de hoogte was en liegt dus dat hij barst. De grootste voorstander van dat cordon kent u ook. Dat is Bart De Wever die zichzelf 'De grote vijand van VB' noemt.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Na 4 jaar rechts is de begroting compleet uit de hand gelopen, de Vlaming ziet enkel zijn inkomen dankzij de taxshift ten gunste van rijk en Mr De Wever, volksgezondheid is een federale materie in Zwitserland, de kantons moeten wel zelf instaan voor de financiering van ziekenhuizen, u verkondigde op TV dus "FAKE-news" zegende dat dit regionaal is en niet federaal
  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch, en u "vergeet" even dat N(V)-Blabla nooit een coalitie met VB zal vormen. Dat beweert Bart De Wever die u zo geweldig vindt. Kijk nu nog eens hoeveel procent N(V)-Blabla nodig heeft om straks een meerderheidsregering te vormen? 11%? Nee, zeg maar gerust maal 3. Als je dan op voorhand naast VB ook nog de Groen en PVDA uitsluit, maak je het jezelf wel heel moeilijk hé.