Een beeld van de reddingsactie. Rechtsboven Jessica O’Connor, rechtsonder Dion Reynolds.
Volledig scherm
Een beeld van de reddingsactie. Rechtsboven Jessica O’Connor, rechtsonder Dion Reynolds. © Royal NZ Air Force/Facebook

Trekkers levend teruggevonden nadat ze 18 dagen geleden verdwenen in wildernis

Twee twintigers die begin deze maand op trektocht gingen in het op één na grootste nationale park van Nieuw-Zeeland, zijn 18 dagen na hun verdwijning levend en “in relatief goede gezondheid” teruggevonden. Jessica O’Connor (23) en Dion Reynolds (23) waren op zaterdag 9 mei vertrokken voor een trip van ongeveer een week. Maar daarna hoorde niemand nog iets van ze.

4 reacties

  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Ramon Simon, die telefoons wegen rond de 400 gram, een communicator nog een pak minder. Sommige smartphones hebben die functie ingebouwd. Je kaart en kompas gaan niet veel helpen als je door een val niet meer kan stappen. Als je een lichtgewicht bent, dan best niet gaan trekken voor een week.
  • xavier Janssens

    4 jaar geleden
    Een Spot Gen knop huren of kopen is in dit geval al genoeg . Over heel de wereld bruikbaar.
  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Grappig, satellietelefoon. Gaat tegen het concept van lichtgewicht in. Daarnaast zit je met batterijen, opladen gaat niet aangezien in de natuur geen stopcontacten zijn. Enigste dat een goede trekker nodig heeft is een kaart en kompas.
  • ronny cuypers

    4 jaar geleden
    Bij een erg goede trekkers uitrusting hoort in deze tijd toch ook een satelliettelefoon. Dat zou gewoonweg verplicht moeten zijn voor iedereen die aan zo'n avontuur begint.