Verdachte van geweld tegen politie Anderlecht bekent feiten: “Ik heb een fout gemaakt”

In de loop van gisteren en vandaag heeft de politie van Brussel Zuid twee nieuwe verdachten gearresteerd die betrokken waren bij het molesteren van twee agenten in Anderlecht. Het gaat om twee jongeren die klappen aan de agenten zouden gegeven hebben. Eén van hen werd als jongere begeleid door een Brusselse VZW en deed er vrijwilligerswerk. (Lees verder onder de video)

rdb, cds

M.A. zou de agent geslagen hebben in het tumult. De man gaf zich aan op aandringen van de VZW. Hij bekent de feiten en verontschuldigt zich. “Ik heb een fout gemaakt en zal mijn verantwoordelijk opnemen”, zou hij verklaard hebben. De man is vrijgelaten onder voorwaarden.

De tweede arrestant is een jongeman die een schop gaf aan één van de twee agenten. De politie zoekt nu nog één persoon, die op een brommertje reed, die betrokken was bij de feiten.

LEES OOK. Korpschef scherp na geweld tegen agenten: “Zowel politie als gerecht staan machteloos tegen die straffeloosheid” (+)

De hele zaak dateert van vorige week. Twee agenten wilden een illegaal arresteren die een overval gepleegd had waarbij hij zijn slachtoffer met een mes in de bil had gestoken. Toen de agenten de man overmeesterden, kwamen jongeren tussenbeide om de man te bevrijden. De agenten kregen schoppen en slagen en de beelden werden via sociale media verspreid. Momenteel zijn er nu al vier personen gearresteerd in de zaak, waaronder de illegaal, een man die de boel ophitste en nu dus twee anderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen