Twee bosbranden op één dag tijd in Zoniënwoud: “Slecht gedoofde barbecue”

Archiefbeeld.

In het Zoniënwoud zijn woensdag twee bosbranden uitgebroken. Dat meldt de Brusselse brandweer. Vanmorgen brak er brand uit nabij de Tumuliweg. Later op dag brak het vuur uit in de omgeving van de Nisardstraat. De brandweer kwam ter plaatse met twee bluswagens en twee tankwagens en heeft de brand onder controle.

Vanmorgen heeft de brand zowat 1.000 m² bos vernield. Dat meldt de Brusselse brandweer. Eerder was gecommuniceerd dat het om 100 m² ging maar dat blijkt niet te kloppen.

De brand ontstond nabij de Tumuliweg, op het grondgebied van de gemeente Watermaal-Bosvoorde, en werd veroorzaakt door een slecht gedoofde barbecue. De brandweer ging met twee bluswagens en drie tankwagens ter plaatse en kon de brandhaard woeden. Omstreeks 11 uur verlieten de laatste brandweerlui de plaats, maar de boswachters hebben wel een brandwacht georganiseerd om een eventuele opflakkering te melden.

De Brusselse brandweer wijst erop dat het ten strengste verboden is vuur te maken in het bos. “Gelukkig stond er vandaag geen wind”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “We vragen iedereen om tijdens wandelingen op de paden te blijven en niets weg te gooien, ook geen flessen of sigaretten. Wie ook maar de minste rookontwikkeling opmerkt, moet die meteen melden.”

Tweede brand

Woensdagnamiddag brak er opnieuw brand uit in het woud. Deze keer brak in de omgeving van de Nisardstraat. De brand is onder controle. “Het gaat om een oppervlakte van zo’n 500 m² bos”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Onze mensen zijn momenteel aan het nablussen.” De oorzaak van de tweede brand is voorlopig nog onbekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen