Stock genoeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Stock genoeg. © REUTERS

Autosector in zwaar weer, maar dat is niet noodzakelijk slecht nieuws voor consument: er vallen koopjes te doen

De miljarden zijn goedkoop dezer dagen. Ook in de autosector. De Franse president Macron heeft een cheque van 8 miljard helikoptergeld klaar voor de blauw-wit-rode autoconstructeurs. Het moet gezegd, de sector zit in zwaar weer. Niet alleen in Frankrijk, maar in heel Europa en de VS. Al is dat voor de consument niet noodzakelijk slecht nieuws. Er vallen koopjes te doen.

12 reacties

  • Frans Van Hoyweghen

    3 jaar geleden
    Vraag maar aan vw hoeveel Golfkens ze in stock hebben sedert dat gefoefel.
  • Stefan Vandendijck

    4 jaar geleden
    Men produceerd meer dan dat men verkoopt dan weet je toch wel dat de dag komt dat men met een grote stock blijft zitten en teveel merken met teveel modellen.
  • Fonny Labie

    4 jaar geleden
    Met dank aan de groene regelgeving. Zolang mijne het prima doet word ie niet vervangen en depolitiekers moeten maar eens nadenken over hun discriminerende LEZ. Ik kom er in geen enkele en ga dus voor sommige zaken over de grens of doe online aankopen, sorry voor de lokale handelaars maar die moeten dan maar eens gaan betogen in Brussel ipv betogingen voor mistoestanden in andere landen te zien plaatsvinden.
  • Pascal Leemans

    4 jaar geleden
    Waarom staat bij alle merken het water tot aan de lippen ? Ze steken veel geld in ontwikkeling van producten en veiligheid en plots veranderd de politiek van gedacht . Die bedrijven kunnen niet blijven bij ontwikkelen en leveren voor dezelfde prijs . De winstmarges zijn echt veel minder groot dan de meesten denken , ik weet waarover ik spreek trouwens ! Komt daar nog bij dat overal andere regels gelden en de sociale lasten op arbeid te hoog zijn . Wat met al de nevenbedrijven , sociale rampen !
  • Carl Op de Beeck

    4 jaar geleden
    Nochtans is de auto momenteel de veiligste manier om grote verplaatsingen te doen.