© REUTERS

Borussia Dortmund behoudt vertrouwen in coach Lucien Favre na nederlaag in topper

Trainer Lucien Favre geniet nog steeds het vertrouwen van de leiding van Borussia Dortmund. “Op dit moment is er geen enkele reden om een indringend gesprek met de coach te voeren”, zei Hans-Joachim Watzke, directeur van de nummer 2 van de Bundesliga, woensdag.

Dortmund verloor dinsdag van koploper Bayern München (0-1). De club heeft nu zeven punten minder dan de lijstaanvoerder, met nog zes duels op het programma. Het team van Axel Witsel en Thorgan Hazard is al uitgeschakeld in de Champions League en de Duitse beker.

“Maar we spelen een sterke tweede helft van het seizoen”, stelde Watzke. “Voor dinsdag hadden we negen van de tien competitiewedstrijden gewonnen. Ik heb ook niet het idee dat Lucien de zaken niet meer onder controle heeft.”

Favre staat nog tot volgend jaar zomer onder contract bij Dortmund. De Zwitser vertelde direct na de nederlaag dat hij over een paar weken maar eens met de leiding van zijn club gaat praten. Sommige journalisten concludeerden vervolgens dat Favre met de gedachte speelde om op te stappen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer