Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Dit wordt de zonnigste lente ooit: “We zullen ons moeten aanpassen aan droogte”

Dit wordt de zonnigste lente ooit. Er zijn nu al 670 uren zon geteld. Mogen we stilaan beginnen dromen van een klimaat zoals in het Italiaanse Toscane of het Spaanse Andalusië? De oplossingen die het zuiden van Europa bedacht heeft voor het watertekort, kunnen we dan gewoon overnemen. Of is het toch niet zo simpel?

25 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    @Jan Dewolf:enkel februari was natter dan normaal,maar het gaat om het hele plaatje,op 40 jaar tijd is Belgie 2°c WARMER geworden wat meer verdamping geeft=uitdroging en dat in combinatie met veel zon in maanden dat de zon meer dan 12u/dag kan schijnen.En in Nederland is inderdaad beter waterbeleid,maar er zijn ook meer waterplassen en meren.
  • roger eeckhout

    4 jaar geleden
    Nieuwbouw:groene beplanting verplicht in de voortuin dus sproeien en meer water verbruik...zal de bewoner een vergoeding krijgen van de overheid (Oosterzele)
  • Jozef Vergaelen

    4 jaar geleden
    In plaats van miljarden te geven aar oorlogsgrief maak wachtbekken voor water nu de zomers toch warmer gaan worden ,en nu we onze handen meer moeten wassen voor Corona nu gaat de overheid het verbruik cotroleren
  • Jan Dewolf

    4 jaar geleden
    De zonnigste lente ooit ? Misschien , maar dan toch wel na het natste voorjaar ooit . Of zijn we allemaal Ciara en die andere stormen en wateroverlast van enkele maanden geleden vergeten ? In de plaats van nog meer te belasten zouden ze best effectiever opvangen . In de droogteperiode van verleden jaar was de waterreserve in Nederland per inwoner 3,5 x hoger dan hier . Ofwel regent het in Nederland 3,5 x meer ofwel zijn ze er 3,5 x bekwamer .
  • marleen verkest

    4 jaar geleden
    Weer praten van water duurder te maken wij doen al jaren zuinig aan met water maar waar worden al die zwembaden van gevuld in de tuinen ik dacht niet met bier dat ze daar eens aan die verspilling werken