De Iraanse president Hassan Rouhani.
Volledig scherm
De Iraanse president Hassan Rouhani. © EPA

Protesten in Iran na onthoofding veertienjarig meisje door vader

De moord op een veertienjarig meisje in Iran heeft in het hele land geleid tot heftige protesten. President Hassan Rouhani pleitte vandaag voor strengere wetten, meldt het Iraanse staatspersbureau IRNA.

6 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Ik ben het eens met Jef Goossens. In Iran en andere landen met een gelijkaardige cultuur blijven de mannen altijd buiten schot. Pas op: in Europese landen zijn het vrouwen met kinderen die moeten verhuizen als meneer losse handen heeft. Waarom moet die vrouw verhuizen ? En meneer mag rustig thuisblijven ? Macho wereld!
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Als een vent van in de dertig aan je dochter van 14j zit dan is het niet de dochter dat gestraft moet worden. Allez zo denk ik er over.
  • lode wijk

    4 jaar geleden
    Veel te oude tradities, de tijd bleef daar stil staan, ik begrijp niet dat enkel religieuze dingen zo stokoud zijn blijven stilstaan terwijl de rest heel modern mee is, computer en smartphone, alles wat je kan bedenken daar zijn ze modern in maar religie is zo goed al bevroren sinds eeuwen.
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    sommige mannen of vaders in dit geval denken en geloven echt dat ze hun dochters of vrouwen bezitten alsof ze bezittingen zijn en weer is een jong leven abrupt tot een einde gekomen door een gedachtegoed dat eerder thuishoort in de middeleeuwen.
  • Luc Scheepers

    4 jaar geleden
    Blijkbaar is dit dus nog 'normaal' in 2020!