Hans Put

Alle personeelsleden van stedelijke basisschool in Korspel worden getest na derde besmetting

Er is een derde coronabesmetting vastgesteld bij personeelsleden van de stedelijke basisschool De Hoeksteen in Korspel, Beringen. Nadat vorig weekend de eerste besmetting bekendraakte, is de school een week na de heropening opnieuw gesloten. Nu worden alle personeelsleden getest.

Vorige zaterdag werd besloten om maandag de deuren van de stedelijke basisschool dicht te houden, omdat een kleuterleidster, die voordien in de kinderopvang had gestaan, met COVID-19 was besmet. Deze week bleek nog iemand besmet en woensdagochtend werd de derde besmetting bevestigd.

Derde besmetting

“Toen vanochtend die derde besmetting werd vastgesteld, die bovendien in verband gebracht kon worden met de eerste, hebben we op advies van het Centrum voor  Leerlingenbegeleiding (CLB), de arbeidsgeneesheer en de Vlaamse Overheid beslist om al de personeelsleden te testen,” aldus burgemeester Thomas Vints. “Het is belangrijk om zicht te krijgen op de grootte van de uitbraak en dat kan enkel als we alle personeelsleden testen.”

Schepen An Moons: “De beslissing dit weekend om de school preventief te sluiten, blijkt nu gegrond. De scholen zijn nog maar net heropgestart en we wilden als schoolbestuur geen enkel risico nemen. Nu vrijdag zullen alle personeelsleden, zowel leerkrachten als die van alle ondersteunende diensten, getest worden. We hopen in de loop van het weekend de resultaten te kennen, en zullen dan bekijken of een veilige heropening mogelijk is."

Bij twijfel huisarts contacteren

De gezinnen van wie de kinderen contact gehad hebben met de betrokken leerkrachten, zijn allemaal persoonlijk geïnformeerd door de CLB-artsen. Voor hen volstaat het dat ze de richtlijnen volgen en bij twijfel meteen contact opnemen met hun huisarts. Die beslist dan of bijkomende testen nodig zijn.

Meest gelezen