Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Lagere scholen kunnen weer open op 5 juni, kleuterscholen op 2 juni

Vanaf 5 juni kunnen alle lagere scholen weer open, en dus niet op 2 juni, maar er is geen verplichting meer om vier vierkante meter per leerling te voorzien. Kleuters kunnen wel vanaf 2 juni naar school. Minister Ben Weyts is opgetogen: “Vorige week leken de versoepelingen voor het lager onderwijs nog niet haalbaar, maar intussen zijn de wetenschappelijke inzichten geëvolueerd”.

114 reacties

  • jess vandepitte

    4 jaar geleden
    Snap iets niet ! Een mondmasker werkt enke als tegenpartij hem draagt want dient voor andere te beschermen toch ? Waarom dragen leerlingen dan geen? Waarom dragen dokters er dan? Waarom verplichten jullie dat niet van dag 1 allemaal mondmasker of boete. Dan is er volgens mij geen lockdown nodig geweest . Als ik moest kiezen met masker iedereen weliswaar op correcte manier dan is voor mij de keuze rap gemaakt . Maar nee sommigen zien het als accessoire rond hun nek of maken er een drama van
  • Elsie Duppont

    4 jaar geleden
    Is het voor de lagere school dan weer continu les? D.w.z. de normale schooluren? Met voor- en naopvang?
  • Juul Vanbezien

    4 jaar geleden
    Ik vraag me af waarom de meeste mensen tegen Mr Weyts zijn. Zou het kunnen zijn dat een bepaalde bevolkingsgroep hun mouwen terug zullen mogen opstropen voor een 4 tal weekjes maar eigenlijk liever in lockdown modus gebleven was. Wat een gezaag en geklaag is dit altijd met die leerkrachten? Straks beginnen ze nog te staken. Ik ga niet veralgemenen maar daar zitten toch heel wat mensen die snel denken dat hun beroep eigenlijk een hondenstiel is maar niet tijdens de vakanties.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    En als bij wonder schijnt iedereen hier viroloog te zijn geworden.
  • Paul Willems

    4 jaar geleden
    Schaf dat gedoe met mondmaskers op tram en bus dan ook maar af. Als het geen kwaad kan om onze kinderen zo bij elkaar in een klaslokaal te zetten, waarom dan al die beperkingen voor openbaar vervoer en horeca behouden.