Gella Vandecaveye en Eli Yserbyt ondersteunen inzamelactie voor West-Vlaamse sportclubs voor jongeren met beperking

 

In Marke, bij Kortrijk, is "Hart voor G-sport" voorgesteld. Dat is een campagne om geld in te zamelen voor sportclubs die werken met kinderen en jongeren met een beperking. Ex-judoka Gella Vandecaveye en veldrijder Eli Iserbyt zijn de ambassadeurs. 

Net zoals bij andere sportclubs hebben ook G-sportclubs minder inkomsten via sponsoring. Alle evenementen om geld in te zamelen zijn afgelast, terwijl de onkosten net oplopen door de coronacrisis. Het gaat onder meer om de kosten voor handgel en mondmaskers. Voetbalclub KFC Marke, die een bekende G-werking heeft, lanceert daarom een inzamelactia via de website "geefeeneuro.be". 

Buiten spelen en plezier maken, is zo veel beter dan binnen te zitten tokkelen op een scherm
Ex-judoka Gella Vandecaveye

Doneren kan makkelijk door op de website de Payconiq QR-code in te scannen. Automatisch wordt dan 1 euro gedoneerd. Meer doneren kan ook. De ingezamelde centen gaan trouwens niet enkel naar de club in Marke. Andere West-Vlaamse G-sportclubs voor jongeren tot 18 mogen zich ook aanmelden op de site. De inkomsten worden dan gedeeld. 

Sporten is een basisrecht voor kinderen

Gella Vandecaveye is blij iets voor de G-sport te kunnen doen. "Ik vind sporten en bewegen een basisrecht voor kinderen. Ook kinderen met een beperking hebben daar recht op. Sport is belangrijk voor de sociale integratie, de persoonlijke ontwikkeling. Buiten spelen en plezier maken is zo veel beter dan binnen te zitten tokkelen op een scherm."  

Meest gelezen