Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty Images

Deze landen zijn nagenoeg coronavrij en weer klaar voor het toerisme: zo hebben ze dat gerealiseerd

Bij ons zijn de coronacijfers in dalende lijn, maar hier is de strijd nog niet volledig gestreden. Andere landen in Europa (en daarbuiten) hebben het in China ontstane virus klein gekregen en zijn nagenoeg coronavrij. Ze zijn ook stilaan klaar om opnieuw toeristen te ontvangen. Om welke landen gaat het en hoe zijn ze daarin geslaagd? Een overzicht.

33 reacties

  • Vanessa Huysmans

    4 jaar geleden
    Pfff... ik zie dat niet goedkomen die grenzen open...1 besmetting die maar moet doorgegeven worden
  • Rudi Van Goethem

    4 jaar geleden
    Landen met de beste resultaten zijn gebaseerd op 3 principes: contacttracing, mondmaskers en testing+quarantaine. Laat dit nu de dingen zijn waar onze politiek zwaar in de fout is gegaan. Contactracing: ldraait compleet in de soep. Mondmaskers: zijn na 12 weken corona nog steeds niet in staat om elke Belg te voorzien van 1 mondmasker. Testing: enkel als je al besmet bent, dus veel te laat. De daaropvolgende noodzakelijke quarantaine is een lachertje.
  • Katrien D'herde

    4 jaar geleden
    @Jahan Vransen, dat komt omdat er nij ons ook anders geteld is dan in bevb Italië! Daar heeft men niks gedaan met wzc's! Of thuisblijvers...
  • Johan Fransens

    4 jaar geleden
    België blaast wel hoog van de toren maar heeft procentueel evenveel Corona doden dan Italië en Spanje.
  • André Christiaens

    4 jaar geleden
    Vanaf dag na de verkiezingen begint normaal de nieuwe periode te lopen, dus moeten alle parlementsleden en ministers al 15 maanden loon terug inleveren want ze hebben niet gewerkt. Ook moet die periode afgetrokken worden van de looptijd. Dus hebben ze nu nog 33 maanden te gaan, ' t zou rap gedaan zijn met hun ruzie makerij.