Handelsfederatie Comeos wil dat webwinkels Amazon en Zalando worden belast.
Volledig scherm
Handelsfederatie Comeos wil dat webwinkels Amazon en Zalando worden belast. © Photonews

Comeos wil belasting voor Amazon en Zalando om Belgische handelszaken te steunen

BinnenlandHandelsfederatie Comeos wil dat webwinkels Amazon en Zalando worden belast om de Belgische handelszaken te steunen, nu die zich in zwaar weer bevinden. De handelsfederatie heeft dinsdagavond zijn relanceplan Hermès overgemaakt aan de autoriteiten. In de krant L'Echo doet de federatie dat plan uit de doeken. Ook La Libre schrijft over het plan.

11 reacties

  • erik Luykx

    4 jaar geleden
    Verkopen met verlies is nog altijd niet toegestaan! De regels voor iedereen hetzelfde.
  • Francine Vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Moest mevr. Muylle zich een beetje bezighouden met de prijzencontrole in België, zouden we niet verplicht zijn om in het buitenland te kopen. Wanneer de grenzen open zijn zal ik rap in NL staan.(inkopen, restaurant ...)
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Kan het nog zotter met belastingen, de vrije markt vergeten zeker! Dat men eindelijk eens beseft dat alle Belgische handelszaken te duur zijn tegenover de buitenlandse, zelfs binnen de EU! Wat interesseert mij de dure waren als ik in het buitenland idem hetzelfde kan bestellen voor veel minder geld! Het is mijn budget die telt en niet die van de ondernemer in België ! Dat die ondernemer dan klaagt tegen de Belgische staat, dat hij te veel belastingen moet vragen en BTW achterdragen!
  • jan geens

    4 jaar geleden
    Hier denken ze dat ze alles met belastingen kunnen oplossen . We hebben er de meeste ter wereld van en ziet hoe gelukkig we zijn .
  • Rik Lameyze

    4 jaar geleden
    Iemand betaald de prijs. Amazon buit zijn personeel uit, op alles. Men draagt er pampers om zo min mogelijk naar wc te gaan enz... Men zou beter die uitbuitingen van personeel aanpakken. En dit over heel de wereld. Dat zou voor iedereen beter zijn. Waardig werk met een waardig loon.