AFP
Volledig scherm
© AFP

Lokale uitbraken in rusthuizen doen aantal besmettingen bijna verdubbelen: meer dan 250 nieuwe gevallen erbij

Er zijn de afgelopen 24 uur 257 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, wat er weer heel wat meer zijn dan gisteren (137) en de voorbije dagen. De stijging doet zich vooral voor in enkele woonzorgcentra, zoals in Beveren. In de ziekenhuizen werden 47 nieuwe patiënten opgenomen, ook een licht hoger cijfer dan gisteren (36). De totale bezetting in de ziekenhuizen daalde wel verder tot 1.060, net als op intensieve zorgen waar nu nog 205 mensen verzorgd worden. Er werden 31 nieuwe overlijdens gemeld (tegenover 36 gisteren).

79 reacties

  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    De opflakkering van het virus komt voor uit de Woonzorgcentra . Waar mensen dicht op elkaar leven. En toch is beslist dat er virus dragers van buiten die leefgemeenschap op bezoek mogen. Grote fout in het beleid van de regering. Bezoek is goed maar in aangepaste ruimtes enkel.
  • Malou Doumen

    4 jaar geleden
    Wat doet de task force ouderenzorg? Tijd om uw laarzen aan te doen en te gaan kijken hoe het daar werkelijk aan toegaat.
  • Michel Philippe

    4 jaar geleden
    De meeste van mijn ouderdom zitten in een rusthuiq (of moet ik zeggen zaten). Ik trek er mijn conclusies uit. Mij zullen ze nooit zien in een rusthuis.
  • Dirk Wallaert

    4 jaar geleden
    Het valt me toch ook op dat iedereen van mening is dat de corona-pandemie al achter de rug is. De straten in Gent worden bevolkt door mensen zonder mondmasker, evenzeer te zien in de winkels, en noem maar op. Waar is het gezond verstand van 1 maand geleden gebleven om er toch maar eentje te kopen en dagelijks te gaan gebruiken zoveel als maar kan? Binnenkort zitten we terug met die verschrikkelijke ophokplicht...
  • boudewijn schepers

    4 jaar geleden
    de regering krijgt het niet onder controle ze lopen de feiten achterna de wooncentra blijven een probleem door de onkunde van de regering