Wordt prosecco rosé het nieuwe zomerdrankje van de toekomst?
Het is momenteel dan wel niet toegelaten op een terrasje of op restaurant, nippen van een glaasje roze champagne of cava kon je tijdens deze zonnige dagen wel al doen op je balkon of in je tuin. Op prosecco rosé bleef het echter wachten. Tot nu! De Italiaanse regering heeft namelijk zonet zijn fiat gegeven voor de productie van roze prosecco en het zou weleens hét it-drankje kunnen worden van volgende zomer.
Prosecco is al jaar en dag, net zoals champagne trouwens, een beschermd product. Dat betekent dat de Italiaanse mousserende wijn aan een paar voorwaarden moet voldoen vooraleer je ook echt de naam prosecco mag gebruiken.
Eén vereiste is dat prosecco niet rosé mag zijn, tot nu althans. Zo heeft het Italiaanse ministerie voor Landbouw zonet goedgekeurd dat je tegenwoordig ook een roze variant mag maken van de Italiaanse wijn.
Deze zomer slurpen van een prosecco rosé zit er helaas nog niet in. Zo is de verkoop ervan pas toegestaan vanaf 1 januari 2021, na de oogst. Bovendien zijn er een aantal vereisten waaraan de prosecco moet voldoen. Zo zal hij 10 tot 15% Pinot Noir moeten bevatten voor de roze kleur, en voornamelijk gefabriceerd moeten worden met witte Glera-druiven.
Makers denken alvast dat het hét zomerdrankje van volgende zomer zal worden en dat er naar schatting 30 miljoen flessen per jaar verkocht zullen worden.
Mag het voor jou ook een gewone fles wijn zijn? Bekijk het aanbod wijnpakketten op HLN Shop.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
-
Independer
Van 30 tot ruim 100 euro: dit kan je jaarlijks besparen als je je decoder afdankt en tv-kijkt via een app
-
Spaargids.be
Meer mensen vergeleken hypotheektarieven, tot vorige maand: “Het lijkt erop dat de consument het wat opgeeft”
Steeds meer mensen gebruiken de informatie van Spaargids.be om de tarieven van hypotheekleningen te vergelijken. Sinds begin vorig jaar haalde de gespecialiseerde website in drie maanden de kaap van 300.000 simulaties. Al was er vorige maand wel een trendbreuk. -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Jobat
Hoeveel verdient een uitzendconsulent? En zijn er specifieke diplomavereisten?
-
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
Niets smaakt beter dan traag gegaarde ingrediënten die uren hebben kunnen pruttelen. Dat weet ook foodstylist Sonja Peeters. Tajine, een kippenstoofpotje of de oerklassieker ragù: neem er net als in de liefde je tijd voor en geniet samen van deze heerlijke slowfoodgerechten. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer