Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Oversterfte door coronavirus is grootst in Groot-Brittannië, België op derde plaats

In Groot-Brittannië zijn sinds de start van de coronacrisis 60.000 mensen meer overleden dan gemiddeld in dezelfde periode de voorbije vijf jaar. Die oversterfte is het hoogst van de negentien landen die de Financial Times (FT) onderzocht. België staat op de derde plaats.

7 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ze zijn goed bezig, want we hebben de derde plaats op de pandemie olympiade gewonnen. Alsof cijfers belangrijk zijn, veel factoren spelen mee, bevolkingsdichtheid, de beschermings materiaal en hygiëne, de gezinssamenstelling, de huisvesting, culturele gewoonten, misschien wel erfelijklijk materiaal, bepaalde tekorten van mineralen, vitaminen en sporenelementen, voedingsgewoonten. An De Clercq, het is een vgl van de oversterfte in verschillende landen.
  • Jan Hebbelinck

    4 jaar geleden
    En in China maar 8000 of 9000 doden... Allemaal zever die cijfers
  • Patrick Vandeputte

    4 jaar geleden
    Maar volgens diegenen die het hier voor het zeggen hebben is er prachtig werk geleverd om het virus te bestrijden en in te dammen. NOT !!!
  • Elsie Gosse

    4 jaar geleden
    De uitleg van onze fantastische experten (betere experten dan al de buitenlandse) dat er bij ons veel doden waren omdat men enkel in België de doden in de rusthuizen meetelde, stort nu als een kaartenhuisje in elkaar. De oversterfte, met België op nummer 3, is het overduidelijke bewijs.
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Nochtans wij waren zéér goed voorbereid! Dat zeggen onze politici toch zo graag en vaak! Na zo een cijfers, zou ik stillekes zwijgen ipv de grote jan op tv te komen uithangen, maar ja, schaamte is hun vreemd.