Leerlingen met een mondmasker in de klas. In het secundair onderwijs zou dat voortaan niet meer verplicht zijn.
Volledig scherm
Leerlingen met een mondmasker in de klas. In het secundair onderwijs zou dat voortaan niet meer verplicht zijn. © Photo News

Staking op til in onderwijs? Vakbond in spoedzitting bijeen: “Bezorgd om veiligheid op school”

BinnenlandHet nationaal bestuur van de Christelijke Onderwijscentrale (COC) komt deze namiddag samen voor een spoedzitting naar aanleiding van de aangekondigde verdere versoepelingen in het onderwijs. “Niemand begrijpt nog wat er gebeurt”, zegt secretaris-generaal Koen Van Kerkhoven. Hij maakt zich zorgen om de veiligheid op school. Op de vraag of dat tot een staking zal leiden, wil hij nog niet ingaan. Ook de liberale en socialistische vakbonden zijn bezorgd.

40 reacties

  • Jessica Steyaert

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat de mensen duidelijk weten dat het de vakbonden zijn die willen staken, niet de leerkrachten! Wij willen gewoon onze job doen!
  • Paul Stausens

    4 jaar geleden
    Wie zoekt die vindt... altijd wel een reden om te staken.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Als je echt geeft om de kinderen als leerkracht dan geef je geen les onder deze omstandigheden. Online lesgeven kan trouwens ook
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Hou gewoon de schoolpoorten dicht dan is er geen staking nodig
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    De hele dag mondmaskers in het secundair onderwijs, zo goed voor studenten als de leerkrachten, dat in pure onzin. Dat is niet te doen. Dat kan zelfs uiteindelijk niet gezond zijn. En dan nog dreigen met sancties; wIe verzint dat? Na al wat het secundair onderwijs , studenten en leerkrachten de voorbije maanden hebben moeten verdragen, zou de vakbond eerder moeten aansturen op herstel.