Meer dan 100.000 coronadoden in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn in totaal al meer dan 100.000 mensen overleden door het nieuwe coronavirus. Dat is bevestigd door de Johns Hopkins Universiteit.

Eerder op de dag hadden ook al verschillende Amerikaanse media gemeld dat de kaap van 100.000 doden was overschreden. Intussen is ook de teller van de Johns Hopkins Universiteit gevolgd, die geldt als maatstaf. De Verenigde Staten blijven zo het land met het hoogste dodental.

"De Amerikaanse president Trump bekijkt intussen of het inreisverbod kan worden opgeheven, ook voor België", zegt onze correspondent Björn Soenens in de VS. "België heeft de voorbije weken veel  vooruitgang geboekt, dus het behoort tot de mogelijkheden", aldus Soenens. 

"De roep om de economie weer helemaal op te starten is intussen erg groot in de VS, zeker nu steeds meer mensen hun job verliezen", zegt Soenens. "Er is een tweede golf van ontslagen bezig bij grote bedrijven zoals Boeing." Het gaat om bedrijven die door de aanhoudende lockdownmaatregelen forser en dieper moeten snijden dan aanvankelijk gedacht. 

Vrees voor tweede golf besmettingen

In het land zijn nu ook al bijna 1,7 miljoen mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus, zo blijkt nog uit de gegevens van dezelfde universiteit. Ongeveer 385.000 inwoners zijn wel genezen.

Experts denken dat het werkelijke aantal besmettingen en overlijdens in het land hoger ligt dan de officiële cijfers aangeven.

Er wordt gevreesd voor een tweede golf aan besmettingen als de maatregelen te snel worden opgeheven. "Zo stijgt het aantal besmettingen nog steeds in zeker 18 staten", aldus Soenens. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen