© Geert Van Baelen

Hechtel-Eksel laat jongeren studeren in sporthal

In Hechtel-Eksel voorziet het gemeentebestuur vanaf dinsdag 2 juni ruimte in de gemeentelijke sporthal voor studenten die samen in een rustige omgeving willen blokken. Dit onder de noemer BLOKpunt.

Geert Van Baelen

“Het initiatief komt geen moment te vroeg. De examenperiode staat voor de deur en door de coronacrisis is de nood aan blokpunten waar studenten in alle rust kunnen studeren nog groter. We zijn dan ook blij dat we een oplossing gevonden hebben,” zegt burgemeester Jan Dalemans. Om aan de nood van de Hechtel-Ekselse jongeren te voldoen, voorziet het gemeentebestuur net als andere jaren ook deze examenperiode een BLOKpunt, al ziet er dat dit jaar iets anders uit. Vanaf 2 juni tot en met 30 juni kunnen studenten terecht in de gemeentelijke sporthal aan de Dennenstraat in Eksel.

Het BLOKpunt zal iedere weekdag doorlopend open zijn van 9u ’s ochtends tot 17u ’s avonds. “We starten met 12 plaatsen maar kunnen indien nodig aanvullen tot de sporthal vol is,” zegt Kelly Leenaerts, schepen van jeugd. Het blokken in de sporthal moet vlot en vooral veilig verlopen. “We volgen de richtlijnen die het ministerie van Volksgezondheid uitschreef”, legt Kelly Leenaerts uit. “De afstandsregels van één persoon per tien vierkante meter als de student geen mondmasker draagt en de tafels 2,5 meter uit elkaar, worden toegepast.” Het gemeentebestuur vraagt de studenten om ook met enkele regels rekening te houden. Zo moeten de jongeren hun contactgegevens achterlaten in een logboek in het geval contacttracing achteraf nodig blijkt. “Na een maand vernietigen we deze papieren”, beklemtoont de stad. Meer info over het BLOKpunt vind je op www.hechtel-eksel.be/blokpunt-in-gemeentelijke-sporthal.