Direct naar artikelinhoud
Anderlecht

Wouter Vandenhaute wordt nieuwe voorzitter van Anderlecht, Marc Coucke zet stap opzij

Wouter Vandenhaute en Marc Coucke.Beeld BELGA

Marc Coucke zet een stap terug als voorzitter van RSC Anderlecht. Dat heeft paars-wit vandaag bevestigd. Wouter Vandenhaute zal de rol van Coucke aan het hoofd van de Brusselse club overnemen.

en

De bestuurswissel kadert in het plan ‘RSCA ‘20-’25', van CEO Karel Van Eetvelt om weer aan te knopen met zijn roemrijke verleden. “’In youth we trust’ blijft de kernwaarde waarop RSCA zijn succes wil bouwen”, klinkt het. “Neerpede wordt nog meer dan vroeger het kloppende hart van de club en wil de volgende Vincent Kompany, de volgende Romelu Lukaku en de volgende Youri Tielemans naar het eerste elftal brengen om daar successen te boeken.”

“De huidige voorzitter, Marc Coucke, steunt het plan van Van Eetvelt voluit en wil alle ruimte laten aan het nieuwe management. Hij heeft daarom beslist om terug te treden als voorzitter, maar blijft via zijn investeringsmaatschappij Alychlo wel een ambitieuze hoofdaandeelhouder.”

Hans Vandeweghe over de machtswissel:
De droomjob van Vandenhaute wordt zijn lastigste opdracht ooit: de krabbenmand Anderlecht op orde krijgen.

Wouter Vandenhaute is momenteel actief als extern adviseur van CEO Van Eetvelt, maar zal de rol van Coucke overnemen. Als gevolg daarvan verkoopt Vandenhaute zijn aandelen in het agentschap Let’s Play. Hij engageert zich ook om mee in Anderlecht te investeren, net als Vincent Kompany, die ook na 2022 in Anderlecht zal blijven.

Van Eetvelt zal het plan dinsdag ter goedkeuring voorleggen aan de Raad van Bestuur van de club..

“Ik heb de voorbije twee jaar gemerkt dat voorzitter van Anderlecht zijn, een voltijdse job is”, zegt Marc Coucke in een reactie. “Ik wil er altijd zijn als een bedrijf mij nodig heeft. Maar voorzitter van Anderlecht zijn, is meer dan dat. Je moet er altijd zijn want er zijn zoveel mensen betrokken, er zijn zoveel emoties. Daarom ben ik ervan overtuigd dat deze beslissing die ik neem voor de supporters de juiste is.”

Kompany: ‘Financieel gezond worden en duidelijk traject volgen’

Ook Vincent Kompany, die vorige zomer terugkeerde naar de club van zijn hart, kijkt ondanks een turbulent seizoen de toekomst van RSC Anderlecht hoopvol tegemoet.

“We moeten eerst en vooral financieel gezond worden én blijven, en op sportief vlak een duidelijk traject volgen”, zegt hij. “Dan is het een kwestie van tijd. Ik kijk al uit naar de invulling van dat traject.”

“Het is een feit dat Anderlecht in staat is een beroep te doen op de allerbeste mensen”, onderstreept de 34-jarige Rode Duivel. “Hier is een heel aantal mensen aanwezig die op gemotiveerde wijze voor echte oplossingen kunnen zorgen. Als we oplossingen zoeken, doen we dat samen, met Marc, Karel en Wouter. En wij hebben de oplossingen gevonden.”

Bekijk nu: ‘Enorm geschrokken van financiële situatie’

Video wordt geladen...