Ben Weyts.
Volledig scherm
Ben Weyts. © VTM Nieuws

Weyts: “We gaan geen politie sturen als bezorgde ouders hun kind willen thuishouden”

Er heerst enige ongerustheid over hoe de scholen hun verdere heropening moeten organiseren. Blijft het nog wel veilig, nu de regel van vier vierkante meter per kind in de basisschool vervalt? “Als ouders hun kind thuis willen houden, gaan we niet de politie of het leger op hen afsturen. We zullen wel met hen in dialoog treden”, verklaarde minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in het VTM Nieuws.

19 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Daar heeft hij ook de bevoegdheid niet voor . De blunderaar ,
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    In andere landen zijn de scholen open gebleven daar is er zoveel tamtam niet verkocht als in België.
  • Vladimir De Leeuw

    4 jaar geleden
    Hij zou eens moeten proberen om politie te sturen. Hij zou onmiddellijk een proces aan zijn been krijgen. Weyts laat alle, maar dan ook alle veiligheidsmaatregelen vallen. De zogenaamde bubbels op school zijn geen bubbels, ze zijn zo lek als een zeef. Om een echte bubbel te maken zouden de leerlingen, samen met de leerkracht, op constant in de school moeten blijven en er overnachten. Als leerlingen naar huis komen, bij hun ouders die in een bubbel leven met vier andere ouders met ook kinderen???
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Eigenlijk heeft minister Weyts het niet gemakkelijk. Zijn bevoegdheid die hij normaal zou moeten ten volle uitoefenen wordt door de Gees gedwarsboomd met tegenstellingen. Niet prettig. Nu komt ook de katholieke vakbond zich moeien met de mondmaskers. Gaan die nu niet wat te ver? Het beste herstel voor de school is haar normale rithme herstellen. Het onderwijs is zeer gehavend uit die crisis gekomen.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    In deze crisis vervallen veel “vroegere normale” zaken. B. Weyts heeft gelijk als ouders vinden of bang zijn dat hun kind besmet wordt is dat hun verantwoordelijkheid. Leerplicht moet wel blijven bestaan beste ouders.