AFP
Volledig scherm
© AFP

Sociaal overleg in interimsector afgesprongen: “Arbeiders worden weggegooid zoals Kleenex-doekjes”

De onderhandelingen om tot een sociaal akkoord te komen in de interimsector zijn afgesprongen. Dat hebben sectorfederatie Federgon en de Franstalige christelijke vakbond CSC laten weten. De onderhandelingen lopen sinds een jaar.

7 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Dankzij 'Ecco', kon ik beginnen bij de Europese Commissie in de jaren negentig van de vorige eeuw. Ik kon ook kiezen voor een 'vast' contract ergens anders, maar plots zag ik weer die gouden kooi voor mij opdoemen: NNeeeeeeeee! Heb jarenlang gewerkt via 'vrije' contracten, tot ik opnieuw een offer kreeg voor 'vast' werk, I could not refuse. Echter, VRIJE (= verlengbare) contracten moeten de NORM worden, voor het gevoel van vrijheid. Niemand wil een slaaf zijn, goeie job of niet (= vast werk).
  • Christine Dierckxsens

    4 jaar geleden
    Ik heb steeds als interim gelijk behandeld geweest. Had dan ook een goede werkgever
  • Alfons Andries

    4 jaar geleden
    Kom bij interim en je wordt slaafje van de werknemer, de vaste bedienden en arbeiders, vergeet een toekomst uit te bouwen, die gunnen we u niet, wel werken als anderen bij grote en kleine feesten mogen gaan vieren, verlof nemen als het de werkgever uitkomt, overuren als de werknemer het uitkomt, terug naar huis als de werknemer het uitkomt...
  • Louis Benasque

    4 jaar geleden
    Werken als interim betekend dat je familiaal leven wankel is, afbetalen woning kan je op je buik schrijven.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Als niemand zich nu eens zou inschrijven in een interimkantoor dan kunnen ze de deuren sluiten