Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Sinds begin van metingen nog nooit zo droog in april en mei

De maanden april en mei worden de droogste ooit sinds het begin van de metingen in 1833. En het ziet ernaar uit dat de maand mei de droogste meimaand wordt sinds 1834. Dat blijkt uit statistieken van het KMI waarover de VRT vrijdag bericht. De droogte van de maanden april en mei wordt nog verder versterkt door de sterke verdamping bij het zonnige weer.

8 reacties

  • Koenraad Verstraeten

    4 jaar geleden
    Heb enige tijd geleden nog een artikel gelezen in deze kwaliteitskrant over een ontziltingsinstallatie in Israël die met succes een groot deel van de bevolking van drinkwater voorziet in extreem droge periodes. Aquafin is die techniek nog niet meester? Of moeten we het gebrek aan zulke techniek in een andere hoek zoeken?...
  • Luc Lievens

    4 jaar geleden
    Dat is dan het zoveelste waar onze overheid tekort is in geschoten of een strategie om een grote taks te kunnen heffen? Minder mensen, minder beton en het probleem lost zichzelf op.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Als je het water duurder maakt en serieus duurder dan wel zal er inderdaad Magda meer water zijn tenzij diegene die massaal water verspillen graag financieel in de problemen komen en dus veel blijven verbruiken. Mijn verbruik is 55 liter per dag. Men kan misschien zelf zware boetes geven wie extreem veel verbruikt. Maak gas, benzine, diesel, elektriciteit en water goedkoop en de mensen maken de wereld 10 keer sneller om zeep.
  • Magda De Munck

    4 jaar geleden
    En als je het water duurder maakt voor wie veel verbruikt, is er dan meer water, of is het zoals met betalend parkeren, als je betaald word het klimaat plots beter.
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    misschien word het tijd om te investeren in een ontziltingsinstallatie aan de Noordzee en verplicht de boeren om net als vroeger grachten rond de velden te graven zodat water niet langer zomaar wegloopt maar tijd heeft om langzaam te infiltreren.