Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Werken is voorgoed veranderd: na corona zijn deze skills extra van tel

WerkplekVoor veel werkgevers en werknemers is het nu al duidelijk: de coronacrisis zal een blijvend effect hebben op onze manier van werken. Dit zijn de vijf belangrijkste skills voor kantoorjobs die we post-corona maar beter allemaal onder de knie krijgen, zegt Jobat.be. Ook tijdens sollicitaties doe je er goed aan om ze extra in de verf te zetten.

  1. Recordaantal werklozen financieel gestraft: “Schors onmiddellijk de uitkering van iedereen die zomaar zijn kat stuurt”
    309

    Recordaan­tal werklozen financieel gestraft: “Schors onmiddel­lijk de uitkering van iedereen die zomaar zijn kat stuurt”

    Nog nooit werden zoveel Vlaamse werklozen geschorst als vorig jaar. Dat deed de RVA omdat ze niet genoeg moeite deden om een job te vinden. Bijna 12.000 werkzoekenden – of 1 op de 9 – verloren hun uitkering. Het blijkt trouwens een bijna uitsluitend Vlaamse sanctie. “Vlaanderen blaft en bijt wanneer nodig. Brussel blaft, maar bijt niet. Wallonië blaft zelfs niet eens”, klaagt UNIZO-topman Danny Van Assche aan. Hoe bont moet je het als weerspannige werkzoekende maken voor je je uitkering kwijt bent?
  2. Wie thuis zijn elektrische bedrijfswagen oplaadt, kan kosten belastingvrij terugkrijgen: “Maar er zijn voorwaarden”
    PREMIUM

    Wie thuis zijn elektri­sche bedrijfswa­gen oplaadt, kan kosten belasting­vrij terugkrij­gen: “Maar er zijn voorwaar­den”

    Als je tankt met een bedrijfswagen die op een fossiele brandstof rijdt en je werkgever die kosten terugbetaalt, betaal jij geen belasting op dat voordeel. Maar hoe zit dat met een elektrische auto die je thuis oplaadt? Zijn de elektriciteitskosten die je werkgever terugstort op je rekening ook belastingvrij? En wat als je je bedrijfsauto oplaadt met zonne-energie? Wim Depondt van Acerta Consult legt uit en haalt heikele punten aan. “Je elektrische bedrijfsauto opladen kan tot een maandpiek leiden, en dus je capaciteitstarief verhogen.”