Steven Van Gucht
Volledig scherm
Steven Van Gucht © BELGA

Viroloog Steven Van Gucht: “Hete zomer in combinatie met coronavirus zal uitdagingen met zich meebrengen”

Tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum over de corona-epidemie vrijdag, waarschuwde viroloog Steven Van Gucht voor enkele uitdagingen waar we komende zomer mee te maken zouden kunnen krijgen. “De kans is namelijk groot dat we deze zomer meerdere hittegolven te verwerken zullen krijgen”, vertelde hij. “Dit kan gevolgen met zich meebrengen voor risicopatiënten voor Covid-19 en zal het werk van bijvoorbeeld gezondheidswerkers bemoeilijken.”

13 reacties

  • Jos Verelst

    4 jaar geleden
    Schoenmaker blijf bij uw leest ! Sinds wanneer is een viroloog expert in de materie van de gevolgen van hitte. Straks kunnen al deze virologen misschien ook een kookboek uitgeven dat voorschrijft wat je moet eten om Covid19 te vermijden.
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Voldoende drinken is belangrijk, maar wat wanneer we het ov moeten nemen? Zonder mondmasker mag men het ov niet meer op en moet men het tijdens een trein-/tram-/busreis een hele tijd ophouden. Hoe kan men drinken wanneer men het masker niet mag verwijderen? Ik denk dat wetenschappers nog veel nachtjes zullen moeten slapen om een antwoord te vinden/kunnen geven op alle vragen die het grote publiek zich stelt.
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    Wacht even, voor zover ik kan volgen heeft het virus het moeilijk te overleven bij warm droog weer. Van Gucht gaat er nu van uit dat er problemen kunnen van komen bij een eventuele uitbraak deze zomer. Spreken we hier niet wat teveel in voorwaardelijke wijze ? Voorzichtigheid Is één ding, paniekzaaierij iets anders.
  • Michel Oyen

    4 jaar geleden
    Laat alles los ik zie op straat en in de winkels geen discipline MEER. Het is op voor de mensen en deels klmt dat door onjuiste en te snel wisselende info.
  • Filip Van Bouwel

    4 jaar geleden
    Eerst gaat de warmte helpen om de verspreiding tegen te gaan, nu dit weer. Ze weten er zelf niks van.