Katje Lee
Volledig scherm
Katje Lee © RV

Van Ranst wil katje Lee onderbrengen in zijn lab aan KU Leuven, Van Gucht geen voorstander: “Niet te lichtzinnig mee omspringen”

De kortgedingrechter oordeelt vandaag over katje Lee, de uit Peru meegesmokkelde kitten van psychologiestudente Selena Ali. Voorafgaand aan de uitspraak liet viroloog Steven Van Gucht, tevens deskundige inzake hondsdolheid, zijn licht schijnen in het Radio 1-programma Nieuwe Feiten. Collega-viroloog Marc Van Ranst stelt voor om de kitten onder te brengen in zijn laboratorium aan de KU Leuven, iets waar Van Gucht geen voorstander van is.

34 reacties

  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Van Gucht ontkracht zijn eigen beweringen. 1) Ingeënte persoon is voldoende voor quarantaine 2) Deur openzetten voor herhalingen, dit is een uitzonderlijke situatie gecreëerd door de corona pandemie. 3) Zeer veel geld kosten, een zak korrels en kattenbakvulling voor de resterende 4 weken is niet duur, precies of al deze rechtshandelingen en politieoptredens geen geld kosten.
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    Ik ben dierenarts en steun het FAVV en Van Gucht. Ik heb indertijd meegewerkt aan het bekomen van onze rabies-vrije status en dat was hard werk. Als dit door Lee op de helling wordt gezet zal dit grote gevolgen hebben voor jullie eigen katten en honden. Waarom steunen jullie iemand die de regels aan haar laars lapt en daardoor een lieve kat die perfect in Peru had kunnen blijven tot de dood veroordeelt?
  • walter tems

    4 jaar geleden
    Gaat u dat betalen mijnheer Van Ranst ?
  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Van Ranst krijgt positieve publiciteit. Van Gucht wil een graantje meepikken en dat kan je het beste doen door de ander tegen te spreken. Beste manier om een tweestrijd te zaaien in de bevolking. Net zoals politiekers doen. En wie trapt er in ? Juist ja .... Van Ranst weet wat hij doet en zal geen gevaar maken binnen zijn labo.
  • Johan De Mesmaeker

    4 jaar geleden
    Marc Van Ranst is uitstekend begonnen in deze crisis maar is dan week na week steeds meer verslaafd geraakt aan de immense aandacht die hij kreeg in de media. Dat hij deze media vandaag gebruikt om zich te manifesteren als de grote redder van een kat is hiervan het beste bewijs. Hij kan nog veel leren van mensen als Pierre Van Damme, Herman Goossens en Geert Meyfroidt. Het zou mij echt niet verbazen als hij zich straks als het coronavirus is uitgedoofd in de politiek gaat storten.