Onderwijsexpert Dirk Van Damme
Volledig scherm
Onderwijsexpert Dirk Van Damme © BELGA

Onderwijsexpert Dirk Van Damme voorstander van zomerscholen en wil toetsmoment voor alle leerlingen in september

Volgens Dirk Van Damme, onderwijsexpert bij de Oeso, is de verdere heropening van de scholen na de coronacrisis een positieve zaak. “Al wordt september een uiterst belangrijk aftoetsmoment, waarop we per leerling moeten gaan kijken waar hij of zij staat en welke eventuele achterstand er is opgelopen”, zei hij vrijdagochtend op Radio 1.

7 reacties

  • RIET HEIRMAN

    4 jaar geleden
    Hij is niet zonder reden een internationaal erkend expert, en ook nu weer heeft hij het bij het rechte eind. op een milde manier B of C attesten bekijken, waar zijn ze in godsnaam mee bezig ? ligt de lat in het onderwijs de laatste decennia nog niet laag genoeg. Aub idd een échte evaluatie, liever voor dan na de vakantie, want in september is het te laat om zomerscholen iets te laten remediëren.
  • Jean Marie De Borle

    4 jaar geleden
    Eindelijk iemand die beseft wat onze kinderen aan kennis verliezen dit schooljaar. Waarom komt het Ministerie van Onderwijs daar niet mee voor de proppen? Of zijn onze ambtenaren te weinig plichtbewust !
  • Willem Royemans

    4 jaar geleden
    Nog enen die interessant wil doen twee maand verlies op 16 jaar school. Wat een drama!
  • Felix Mellaerts

    4 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk kleinkindjes hebben vanaf volgende week drie dagen school nu vrijdag beslist pinksterweekend voor de deur en wanneer gaan de ouders zich kunnen regelen .Alsof de bazen altijd maar ja gaan knikken Mnr Weyts
  • Yves De Groote

    4 jaar geleden
    Altijd belangwekkend is te weten hoelang zo een ambtenaar zelf voor de klas heeft gestaan.