© EPA

© EPA

© EPA

© EPA

© EPA

© EPA

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Australische politie rolt grote drugsbende op: “Grootste vangst ooit”

De Australische autoriteiten hebben op kerstdag een grootschalig cocaïnenetwerk ontmanteld. Er werden veertien Australiërs en één Nieuw-Zeelander opgepakt. De politie nam ook 1,1 ton cocaïne in beslag. Volgens de politie gaat het om de grootste drugsvangst ooit in Australië.

Het onderzoek naar de drugsbende was al twee jaar aan de gang. De Australische autoriteiten kregen daarbij onder meer de hulp van de Franse marine, die in maart 600 kilo cocaïne in beslag kon nemen op Tahiti. Op kerstdag zelf werd nog eens 500 kilo onderschept in de haven van Sydney, waarop de Australische politie de bende kon oprollen.

In totaal werden vijftien personen opgepakt, veertien Australiërs en één Nieuw-Zeelander. De drugskoeriers zijn tussen de 29 en de 63 jaar en bevonden zich aan boord van een schip in de haven van Sydney.

Ook in Fiji werd 32 kilo cocaïne teruggevonden, wat het totaal op 1,1 ton brengt. De drugs hebben een totale straatwaarde van 360 miljoen Australische dollar (248 miljoen euro). “Het gaat om de grootste vangst in de geschiedenis van de war on drugs in Australië”, aldus Chris Sheehan van de Australische politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer