Direct naar artikelinhoud
Cijfers

Nu minder dan 1.000 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen

Een Covid-19-patiënt wordt verzorgd in het ziekenhuis van Namen.Beeld Photo News

Het aantal patiënten die met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen liggen, is onder de symbolische kaap van 1.000 patiënten gezakt. Ook de andere cijfers blijven dalen.

Er zijn de afgelopen 24 uur 212 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er iets minder dan gisteren (257). 

In de ziekenhuizen werden 27 nieuwe patiënten opgenomen. Een stevige daling tegenover gisteren, toen waren dat er nog 47. Het is al de zevende dag op rij dat we onder de grens van 50 opnames per dag blijven. “De trend van het aantal ziekenhuisopnames is dalend”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “Het ging de voorbije week om een daling van 6 procent per dag.”

In totaal liggen er nu nog 937 patiënten in de ziekenhuizen. Voor het eerst sinds 21 maart zakt dat cijfer onder de grens van 1.000 patiënten. Ook op intensieve zorgen zet de daling zich verder: daar worden nog 187 mensen verzorgd, tegenover 205 gisteren. Ook hier is de tendens op langere termijn dalend. De piek van 1.285 patiënten dateert al van 9 april (rode lijn). “De voorbije week ging het om een daling van 4 procent per dag”, zegt Van Gucht. Van de 187 patiënten op intensieve zorg, worden er 90 beademd.

Er wel 42 nieuwe overlijdens gemeld. Het totale aantal sterfgevallen stijgt zo naar 9.430. “De trend is ook hier dalend”, zegt Van Gucht. “De voorbije week ging het om een daling van 3 procent per dag.” Van die 42 doden overleden 17 mensen in het ziekenhuis.