Direct naar artikelinhoud
Rellen Minneapolis

▶ TV-ploeg CNN gearresteerd tijdens live verslaggeving over rellen Minneapolis: ‘Persvrijheid geschonden’

CNN-journalist Omar Jimenez wordt gearresteerd tijdens zijn verslaggeving over de rellen in Minneapolis.Beeld screenshot CNN

De politie van de staat Minnesota heeft een presentator van nieuwszender CNN, Omar Jimenez, tijdens een uitzending in Minneapolis samen met zijn medewerkers gearresteerd. De tv-ploeg werd opgepakt terwijl die verslag deed van de rellen in de stad, meldt CNN. 

en

Bekijk nu: de ploeg van CNN wordt opgepakt door de oproerpolitie

Video wordt geladen...

Ze zouden hebben geweigerd gehoor te geven aan een bevel zich te verwijderen van de plek waar ze aan het filmen waren. CNN stelt dat de persvrijheid werd geschonden.

De gouverneur van Minnesota, Tim Walz, heeft zich verontschuldigd en zei dat de arrestaties niet hadden mogen plaatsvinden. De CNN-ploeg werd na ruim een uur vrijgelaten.

De rellen zijn uitgebroken na de dood maandag van de 46-jarige zwarte George Floyd door toedoen van een blanke agent. Omar Jimenez was aan het werk in het zuidoosten van Minneapolis, waar wordt geplunderd en brandgesticht. In Minneapolis en het aangrenzende Saint Paul is het al drie dagen onrustig als gevolg van de dood van Floyd.

Nieuwsmedia zijn vooral neergestreken in de wijk Longfellow in Minneapolis waar onder meer een politiebureau is bestormd en in brand is gestoken.

De rellen zijn uitgebroken na de dood maandag van een 46-jarige zwarte verdachte door toedoen van een witte agent.Beeld EPA