Minister Bart Somers (Open Vld)
Volledig scherm
Minister Bart Somers (Open Vld) © Photo News

Groot tekort aan plaatsen in inburgeringscursussen, Somers wil tekort tegen 2022 wegwerken

Vlaanderen kampt met een groot tekort aan cursusplaatsen voor inburgeraars. Het tekort aan cursusplaatsen Maatschappelijke Oriëntatie liep de voorgaande jaren op tot meer dan 9.000. Dat blijkt uit jaarverslag van 2019 van het Agentschap Integratie en Inburgering. Er is nu een actieplan uitgewerkt dat het tekort zo snel mogelijk moet wegwerken. Volgens prognoses en simulaties zou het twee jaar duren vooraleer het tekort is weggewerkt.

8 reacties

  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Prioriteiten stellen noemen ze dat, of is het bezigheidstherapie voor ons Bartje, de wipplank was hij al beu! Binnenkort tijd voor zijn evaluatie punten.
  • freddy cardoen

    4 jaar geleden
    Wat nu van belang is dat er voor gezorgd wordt dat onze schoolkinderen goed gevolgd worden zodat zij de achterstand die zij nu opgelopen hebben tijdens de corona kunnen inhalen . Dat is nu het voornaamste .
  • Marcel Verkest

    4 jaar geleden
    Daar is ons Bartje weer...België beleeft de ergste crisis sinds de tweede wereldoorlog. En nog inburgering promoten? Maak eerst dat de Belgen goed door de crisis komen en dat er geld is voor deftige pensioenen....
  • willy vangeel

    4 jaar geleden
    Eerst mensen verplichten om een inburgeringscursus te volgen, om dan vast te stellen dat je niet genoeg personeel om ze te geven is. We moeten hier wel het verschil maken dat dit Vlaamse politiek is en geen federale.
  • peter maas

    4 jaar geleden
    Dat kan je ook op een andere manier oplossen Bartje.