Wim Van Hees (Ademloos), een wat verborgen Antwerpse schepen Koen Kennis, Peter Vermeulen (Ringland), Manu Claeys (stRaten-generaal), toenmalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister Ben Weyts bezegelen het Toekomstverbond.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Van Hees (Ademloos), een wat verborgen Antwerpse schepen Koen Kennis, Peter Vermeulen (Ringland), Manu Claeys (stRaten-generaal), toenmalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister Ben Weyts bezegelen het Toekomstverbond. © BELGA

Twintig jaar Oosterweelverbinding: brokkenparcours met veel politiek theater, stilstand én uiteindelijk ook verzoening

Twintig jaar Oosterweel: dat is tien jaar ambras over een viaduct en tien jaar geruzie over tunnels en overkappingen. Maar nu steekt de spade voor het enorme mobiliteits- en leefbaarheidsproject in de grond. Prijskaartje: 4,5 miljard. In 2030 moet de klus geklaard zijn. Tenzij juridische of financiële valkuilen er te veel aan zijn. In de achteruitkijkspiegel zien we een brokkenparcours met veel stilstand, maar ook historische momenten: met een referendum, veel politiek theater en hardnekkige actiegroepen.