Stijn Baert
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn Baert © Joel Hoylaerts/Photo News

In deze sectoren vind je de hoogste lonen en de beste extralegale voordelen: onze werkexpert geeft uitleg

Het maandelijkse brutoloon van de Vlaming ging er vorig jaar gemiddeld 80 euro op vooruit. Daarmee zag hij 3.410 euro op zijn loonfiche staan. Dat blijkt uit het Salariskompas 2020 van Jobat. Al blijven er grote loonverschillen tussen de sectoren, regio’s en geslachten. Onze werkexpert Stijn Baert (UGent) legt de cijfers uit en geeft een beeld hoe hij ons toekomstig loon, na corona, inschat.

21 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    70% haalt het gemiddelde niet. Bovendien varieert dat gemiddelde nog per streek en per sector. Je verdient iets meer in grootsteden. Maar daar is het leven duurder. Of in sommige sectoren. Maar dan klop je er vaak extra prestaties voor zonder dat die extra vergoed worden. En in dit land haalt de overheid er meer terug af dan in andere landen.
  • Hendrik Somers

    4 jaar geleden
    In de politiek gaan is nog het enige waar ge deftig wordt vergoed om niks te doen...
  • Marcel Desmet

    4 jaar geleden
    En hoe veel krijgt die ''expert" zo op het einde van de maand, is hij een reden waarom kranten steeds duurder worden?
  • Arnaud Morin

    4 jaar geleden
    Ik heb 7 jaar geleden een Bachelor diploma behaald, ben ondertussen 31 jaar, en wat in deze analyse staat klopt voor het verloop en de groei van mijn loon. Deze expert is ongeveer van dezelfde leeftijdscategorie als ik ben, ik en gebruikt waarschijnlijk ook de cijfers van de afgelopen jaren en niet deze van ongeveer 20 jaar terug die niet ge vergelijken zijn. Ik kan perfect begrijpen wat anderen hier zeggen, ik verdiende als beginner even veel als mijn vader na 20 jaar werken in de bouw...
  • Johan Van hoof

    4 jaar geleden
    Hoog tijd dat jullie betere experten zoeken.