Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Antiwitwascel ontdekt peulschil van miljarden euro's drugsgeld

De opbrengsten van de drugshandel worden nog amper gedetecteerd in ons land. Terwijl de antiwitwascel alleen al de cocaïne die hier passeert op 30 miljard euro schat, kon de cel vorig jaar slechts 11,51 miljoen euro potentieel drugsgeld signaleren aan het gerecht. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Belgische antiwitwascel, dat de krant De Tijd kon inkijken.

10 reacties

  • Eric Grosemans

    4 jaar geleden
    @ raf peeters, het is ondertussen al 8 jaar dat men max 3000 euro cash mag ontvangen. Logisch dat je je dan moet verantwoorden als je met meer afkomt. Dat zou nu toch al algemeen geweten moeten zijn.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Schandalig gewoon maar kom als burger niet de bank binnen met cash van je wagen die je net hebt verkocht.Mijn dochter verkocht haar wagen en ging de 7000€ storten en kreeg doodleuk de volgende week een uitnodiging v d bank om te komen vertellen waar ze 't geld vandaan had (dat is de realiteit en waar gebeurd vorig jaar)
  • René De Rocker

    4 jaar geleden
    Geeft niet. De hardwerkende Vlaming zal het verschil wel bijpassen. Zoals altijd! Wat zijn we toch gelukkig dat we een Europese Unie hebben!
  • Rudy Steyleman

    4 jaar geleden
    Misschien eens investeren in de fod financiën en justitie in plaats van erop te besparen zoals NV-A VLD en cdnv al jaren doen. Die ambtenaren betalen zichzelf 3x terug.
  • jean battheu

    4 jaar geleden
    Zolang ze dat toelaten en ze laten het toe omdat ze benauwd zijn. Maar moesten die mannen weten dat na hun altijd veel te kleine straf ze antwerpen gaan moeten verlaten voor altijd met afname natuurlijk van hun paspoort. Ja, dan messchien
  1. Mocromaffia, de dealers in Antwerpen aan het woord: "Ik verdiende 25.000 euro per maand. Het ging allemaal op aan dure kleren, auto’s, hoeren en vakanties. Het kon niet op”
    PREMIUM

    Mocromaf­fia, de dealers in Antwerpen aan het woord: "Ik verdiende 25.000 euro per maand. Het ging allemaal op aan dure kleren, auto’s, hoeren en vakanties. Het kon niet op”

    De ene is een Vlaamse jongeman van eind de twintig, die op jonge leeftijd is gaan gebruiken en dealen en op een gegeven moment ook overvallen begon te plegen: “Toen ik met pistool binnenstapte, voelde ik me net de bad guy uit een film. Ik wist dat die rol op mijn lijf geschreven was.” De andere is een 35-jarige Marokkaanse Belg die nu vast zit voor het dealen van coke en voor vluchtmisdrijf. Als voormalige dispatcher - een tussenpersoon die per telefoon de aanvragen ontvangt en dan koeriers de stad instuurt om pakjes coke af te leveren aan particuliere klanten - getuigt hij over zijn handel en wandel en zijn belangrijkste werkmiddel: zijn klantenlijst. ‘Soms word je klemgereden en van je telefoon beroofd, mensen proberen bij je in te breken en je telefoon te jatten, alleen om die klantenlijst te pakken te krijgen.’