© fvv

“Jonge mannen drinken enkel om dronken te worden”

Eén op tien van de mannen tussen 18 en 20 drinken slechts met één doel: dronken worden. Dat blijkt uit een navraag van datingsite Twoo. Bij andere leeftijdsgroepen en vrouwen ligt dit cijfer beduidend lager volgens het onderzoek bij ‘online daters’.

hvv

In vergelijking met andere leeftijdsgroepen ligt het aantal mannen die drinken om dronken te worden erg hoog in de categorie 18-20. Bij andere leeftijdsgroepen ligt dat cijfer veel lager (0-5%).

36,4% van de mannen tussen 18 en 20 zou zelfs niet kunnen leven zonder alcohol. De cijfers bij jonge vrouwen liggen veel lager: 18,8% zegt niet zonder alcohol te kunnen. Bij andere leeftijdscategorieën zijn gelijkaardige cijfers op te merken: ongeveer een vijfde zegt de drank niet te kunnen missen.

‘Liquid courage’

Een kwart van de ondervraagden geeft aan alcohol te consumeren om zich minder nerveus te voelen ten opzichte van een mogelijke partner. Bij vrouwen ligt dit cijfer iets lager dan bij mannen (24,3% t.o.v. 29,2%). Opmerkelijk: tijdens de feestdagen drinken jonge vrouwen net meer dan mannen. Zij doen dat vooral om de schoonouders aan te kunnen (14,3%), terwijl mannen zich dan net onthouden om indruk te maken op de schoonfamilie (15,4%).

Nochtans vinden vrouwen ‘liquid courage’, of zich moed indrinken, bijzonder onaantrekkelijk. 62% van de vrouwen zou niet op tweede date willen met iemand die dronken opdaagt. Mannen zijn milder: slechts voor 34% is dronken opdagen een deal breaker.

Er is ook positief nieuws: zo goed als niemand vindt dronken rijden nog “cool”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer