Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. Dalende trend in curves blijft aanhouden: 125 nieuwe besmettingen, 29 opnames

Er zijn de afgelopen 24 uur 125 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er minder dan gisteren (212). In de ziekenhuizen werden 29 nieuwe patiënten opgenomen. Gisteren waren dat er nog 27. De totale bezetting in de ziekenhuizen daalde dan ook verder tot onder de 1.000: er zijn nu nog 890 bedden bezet, terwijl dat er gisteren nog 937 waren. De daling zet zich ook verder op intensieve zorgen: daar worden nog 173 mensen verzorgd, tegenover 187 gisteren. Er werden 23 overlijdens gerapporteerd (gisteren 42).

18 reacties

  • Rik zwinnen

    4 jaar geleden
    een virus komt en gaat, volgens de statistieken is de duurtijd 12 a 18 weken, dus geen zorg, eind juni is dit alles voorbij; kan men misschien een inzameling doen van de mondmaskers die we niet gekregen hebben van de overheid
  • Frank Pierco

    4 jaar geleden
    Heeft iemand hier weet van het meest recente reproductiegetal (R-cijfer)? Toen het 0.6 bedroeg was daar veel geroeptoeter over. Toen het een goede week later 0.8 en 0.9 bedroeg werd dit nog steeds als positief verkondigd. Maar voor deze week vind ik dit cijfer niet zo gauw terug in de berichtgeving?
  • Jos Vanhout

    4 jaar geleden
    Van zodra de reproductie factor onder de 1 zakt verdwijnt een epidemie als sneeuw voor de zon. Dat is een pure wiskundige wetmatigheid.
  • Jan De Maeyer

    4 jaar geleden
    Zou het kunnen dat er al een pak mensen het gehad hebben en zo het niet meer kunnen overbrengen?
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Precies of covid 19 is verdwenen met de noorderzon... Men zegt altijd dat het virus er nog is, maar we zien geen 'moederdageffect' in de curves...toch vreemd vind ik. Je zou toch verwachten een verschil te zien na versoepelingen? Wordt er wel getest? En ik bedoel testen op besmetting, niet op antistoffen...Ik geloof het niet, want dan zouden we andere cijfers zien... Men is ons wat aan het wijsmaken...