Rellen in Los Angeles
Volledig scherm
Rellen in Los Angeles © Photo News

Rellen in de VS breiden zich uit naar het hele land: twee doden, betogers omsingelen Witte Huis

De protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld na de dood van een zwarte man worden steeds grimmiger. In verschillende staten kwam het tot grote demonstraties en zware rellen. In minstens 25 steden werd een avondklok ingesteld. Op verschillende plaatsen loopt het protest uit de hand. In verschillende staten wordt intussen de Nationale Garde ingezet, in Washington hebben bijna 1.000 betogers het Witte Huis omsingeld. In Minneapolis werd het lichaam van een man aangetroffen naast een uitgebrande auto. Ook in Indianapolis viel een dode.

107 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    @Thomas Bartoli: als wij hier enkel de bevestigde gevallen zouden hebben meegeteld en al de rest niet, hadden we ook betere cijfers. Kwestie van keuzes maken: correcte cijfers of mooie cijfers? Verder ken ik mensen uit Michigan en een Vlaams koppel in NY die vrezen dat het weleens tot een burgeroorlog zou kunnen komen
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    China probeert natuurlijk olie op het vuur te gieten. Niet meer dan normaal in deze omstandigheden. Maar als iemand zich moest afvragen waarom er steeds met twee maten en gewichten gemeten wordt: gelieve er zowel de geschiedenis als de menselijke psychologie op na te lezen. Wie aan uw kant staat is de goeie en de anderen de slechte.
  • Neyt Erik

    4 jaar geleden
    Op de beelden was goed te zien dat er vier agenten betrokken zijn,waarvan drie op het lichaam v/h slachtoffer zaten,de vierde hield de mensen op een afstand,daar zit juist het probleem.Ze moeten alle vier gestraft worden voor doodslag.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Het heeft nog lang geduurd. Trump krijgt eindelijk waar hij om vraagt.
  • Frank Bolle

    4 jaar geleden
    Geeuw. Zwaar overdreven in de Vlaamse pers. Heb dagelijks contact met mensen uit Chicago, New York en Washington. Heel rustig ginder. Het lijkt wel bon ton geworden om de VS als de duivel af te schilderen. Maanden zijn we overspoeld geweest met beelden van drama's die corona ginder aanrichtte, tot de oversterftecijfers vorige week bekend raakten en wat bleek ? Het is er veel minder erg dan hier , wij staan wereldwijd op nr 3 in de Coronatop. Stillekes zwijgen zou mijn grootmoeder gezegd hebben