Een Franse agent aan de Belgisch-Franse grens in Rekkem (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een Franse agent aan de Belgisch-Franse grens in Rekkem (archiefbeeld). © BELGA

Verwarring aan grenzen: Belgen mogen Frankrijk niet binnen voor familiebezoek en winkelen, burgemeester van Sluis reageert verrast

Onze regering laat sinds vandaag familiebezoeken en winkelen in onze buurlanden weer toe. De toelating geldt echter niet voor Frankrijk, waar alleen essentiële verplaatsingen zijn toegestaan, meldt Buitenlandse Zaken. Door de verwarrende situatie werden heel wat Belgen teruggestuurd aan de Frans-Belgische grens. Toch werd ook in Nederland verrast gereageerd op de Belgische aankondiging.

175 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Het volstaat om het Frans nieuws op TV te volgen... Daar wordt alles herhaald en herhaald en herhaald. Hier gaan de restaurants en de café's morgen pas open. Op internet vind je ook info. Pas 15 juni voor Belgen die willen shoppen of voor het plezier familie wilt bezoeken.
  • Carlo Verstappen

    4 jaar geleden
    Iedereen is verbaast en begrijpen het niet, ik zou verbaast zijn moest alles op wieltjes lopen en onze regeringsleiders allemaal op één rij zouden staan, dan zou ik pas verschieten, en niet te vergeten deze mensen moeten ons land leiden.
  • Roger Declercq

    4 jaar geleden
    Heeft De Crem hier misschien gelogen? Hij zou gesprekken gevoerd hebben met onze vijf buurlanden. Dan toch niet met Frankrijk blijkt nu.
  • Mario Adams

    4 jaar geleden
    Het geklungel blijft maar duren. En van een Europese 'Unie' kan men zeker niet spreken. Het is een falend/gefaald systeem dat ons miljarden heeft gekost, opdat diegenen die aan de top zitten hun zakken zouden kunnen vullen.
  • Isabel da Silva

    4 jaar geleden
    Onze heren en dames ministers hebben zich weer eens van hun beste kant laten zien . Een telefoontje met hun kollegas uit de buurlanden was blijkbaar wat veel gevraagd . Nog maar een Belgenmop bovenop al die andere waarheden .