Direct naar artikelinhoud
Verenigd Koninkrijk

Topadviseur Dominic Cummings krijgt ‘laatste kans’ van Boris Johnson

Dominic CummingsBeeld EPA

Boris Johnson heeft Dominic Cummings ‘een laatste kans’ gegeven. Als de omstreden adviseur nog één keer zoveel slechte publiciteit veroorzaakt is het einde verhaal. Dat meldt The Mail on Sunday. Cummings heeft, zo bleek een week geleden, gesjoemeld met de lockdownregels. Volgens de meeste Britten had Johnson zijn beleidsgoeroe moeten ontslaan.

De genoemde krant weet ook te melden dat de gepensioneerde leraar die Cummings bij de politie heeft aangegeven vanwege diens uitje naar het mooie plaatsje Barnard Castle, zelf de lockdownregels heeft overtreden door het halve land door te reizen om zijn studerende dochter naar het ouderlijke huis te halen. Het verhaal dat Cummings nog een tweede ‘illegale reis’ heeft gemaakt, blijkt te zijn verzonnen door een fantast.

Inmiddels is een Labour-Kamerlid uit de Lagerhuisfractie gestapt omdat zij tijdens de lockdown is gaan samenwonen met haar vriend. Eerder had ze felle kritiek geleverd op Cummings. Sinds de affaire-Cummings gaan de Britten losser om met de lockdown. Stranden en parken zijn vol tijdens het zonovergoten Pinksterweekeinde. Er bestaat vrees dat het aantal besmettingen weer zal oplopen.

Portret

Dominic Cummings, ‘de poppenspeler achter johnson’, heeft zich vergist